gastsprekers.jpg

Laat inspirerende gastsprekers jouw bedrijf wakker schudden

Gastsprekers van Lecture

Lecture heeft toonaangevende gastsprekers die met hun prikkelende onderwerpen verwonderen, verrassen en ogen openen. Hier 6 onderwerpen die de zaal echt even wakker schudden en een niet alledaagse kijk in de toekomst bieden.

Lecture vult jouw event of bijeenkomst op een prikkelende manier in. Onze toonaangevende gastsprekers staan garant voor een bijzondere ervaring bij jouw bezoekers en deelnemers.

Inspireer en motiveer jouw medewerkers. Lecture heeft gerenommeerde gastsprekers die verrassen en verwonderen, wakker schudden en boeien door prikkelende thema’s.

Stuk voor stuk zijn het gastsprekers die uitdagingen en veranderingen van deze tijd op een inzichtelijke manier kunnen belichten en veel stof tot nadenken geven. Lecture heeft bekende gastsprekers die jou en jouw publiek een enorme inspiratieboost geven.

Lecture heeft gastsprekers voor onder andere de volgende grote zes onderwerpen:

1. Technologische vooruitgang

De ontwikkelingen in de wereld gaan enorm snel, zelfs exponentieel snel. Gastsprekers van Lecture laten een wereld zien waarin op enorm tempo technische ontwikkelingen de revue passeren, van 3D printers tot de mogelijkheden van Big Data.

Leer meer over de innovatiekracht van Peer-2-Peer en Open Source en hoe dit de bestaande systemen transformeert. Wat voor invloed heeft dit alles op ons als mens?

Hoe kantelt 3D-printing het maakproces? Wat is het verschil tussen het 3d printen van levensgrote olifant of een Amsterdams grachtenpand? Hoe zit het met de overgang van centrale productie naar decentrale productie? Zal de robotisering leiden tot een economische groei zonder banen? Of buig u over vergaande vraag: moet de robot rechten krijgen?

Meer informatie over onze gastsprekers Technische vooruitgang?

2. Energiemarkt

De energiemarkt is aan het veranderen: steeds meer consumenten wekken hun eigen energie op, energieleveranciers zetten in op service en innovatie en groene energie wint fors aan terrein. Wat staat de energiemarkt te wachten?

Onze gastsprekers hebben een wakkere kijk op de energiemarkt. Zijn er disruptieve innovaties mogelijk die de mensheid in staat zullen stellen om toegang te hebben tot schone, conflictvrije energie uit hernieuwbare  bronnen? Hoe snel gaan de ontwikkelingen met zonnecellen? Wat is de invloed van klimaatverandering op de energiesector? Wat is de toekomst van de energiemarkt?

Meer informatie over onze gastsprekers Energiemarkt?

3. Nieuwe zorg

De zorg verandert snel. De inrichting van de traditionele gezondheidszorg is niet langer houdbaar. Het aantal patiënten met een chronische ziekte stijgt.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen en wat is de invloed van technologie op onderwijs en het medisch vlak? Zijn E-health en big data de toekomst van de zorg? Is er al zorgtechnologie die voor een mogelijke revolutie kan zorgen? Wat voor invloed heeft dit alles op ons als mens?  

Het is enorm stimulerend om na te denken over de manier waarop jij met je bedrijf op ontwikkelingen in dit nieuwe landschap kunt inspelen. Ontsluit deze wereld met gastsprekers van Lecture.

Meer informatie over onze gastsprekers Nieuwe zorg?

4. Deeleconomie

De ‘deeleconomie’ geniet een steeds grotere bekendheid door organisaties die er vaak mee geassocieerd worden, zoals Airbnb en Uber.

Wat is de toekomst van de deeleconomie? Wat zijn de kansen van de open-source beweging? Hoe zit het met de toekomst van de deeleconomie, de arbeidsmarkt en het onderwijs? Wat voor impact heeft de deeleconomie op de samenleving, de politiek en het bedrijfsleven? Lecture heeft inspirerende gastsprekers die geen enkel publiek onbewogen laten met hun vergezichten van de deeleconomie.

Meer informatie over onze gastsprekers Deeleconomie?

5. China

Wordt dit de eeuw van China? De opkomst van China heeft grote  gevolgen. Het Chinese bruto binnenlands product bedraagt al zestig procent van dat van de V.S. Als de groeivoet van beide landen wordt doorgetrokken naar de toekomst, dan is China begin jaren dertig van deze eeuw onbetwist de grootste economische macht.

Zo draait het Amerikaans-Chinese conflict om wereldwijde geopolitieke belangen en marktaandelen en de toekomst van de wereldorde. China combineert autocratie en kapitalisme. In het kader van civil-military fusion delen private Chinese bedrijven zoals Alibaba hun technologie met de Chinese militaire industrie.

China zal niet de eerste opkomende macht zijn die patenten en uitvindingen van anderen gebruikt als springplank voor de eigen ontwikkeling. Laat je door onze gastsprekers rondgidsen door het China van de 21e eeuw.

Meer informatie over over onze gastsprekers China?

6. Innovatie

De wereld verandert snel. De ene technologische doorbraak na de andere zorgt voor een exponentieel groeiende hoeveelheid mogelijkheden.

Innovatieve bedrijven zijn non-stop op zoek naar nieuwe manieren om klanten te benaderen en te bedienen. Waarom is innoveren belangrijk? Wat zijn de trends? Hoe pak je innovatie aan? Hoe kun je improviseren en innoveren?

Wat is de toekomst van de arbeidsmarkt en het onderwijs? En hoe zit het met het belang van innovatie voor het bedrijfsleven en het verschil tussen inventiviteit en vindingrijkheid? Thema’s zijn bijvoorbeeld smart cities, networks en de opkomst van quantum computing. Wanneer je naar onze gastsprekers luistert, komt de sterk veranderende werkelijkheid sneller dichterbij.

Meer informatie over onze gastsprekers innovatie?

Boek nu toonaangevende gastsprekers bij Lecture en ga de verdieping in

Bij Lecture kun je inspirerende gastsprekers inhuren. Neem nu contact op met Lecture om te informeren naar de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee.