keynote sprekers.jpg

De 9 meest boeiende keynote sprekers

Keynote sprekers van Lecture

Lecture inspireert jou met colleges van 's lands beste keynote sprekers. Wij zetten de 9 meest inspirerende keynote sprekers van het moment in de schijnwerpers.

Lecture heeft de beschikking over spraakmakende keynote sprekers van ongekende klasse, die over de meest uiteenlopende onderwerpen fascinerende keynotes geven.

Remco Breuker: Keynote spreker Noord-Korea

1. Remco Breuker | Noord-Korea

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in de middeleeuwse geschiedenis van Korea en Noordoost-Azië en in hedendaagse Noord-Koreaanse aangelegenheden.

Hij is de meest toonaangevende keynote spreker over Noord-Korea.

Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar het hedendaagse Noord-Korea, waarbij hij de nadruk legt op mensenrechten. Hij is vaak in de media om de actualiteit rond Noord-Korea te duiden en adviseert de overheid over de toestand in Korea. Ook vertaalt hij Koreaanse romans naar het Nederlands.

In zijn boek ‘De B.V. Noord-Korea’ beschrijft hij hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het land naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

Boek nu uw keynote over Noord-Korea


Ellis Bartholomeus Keynote spreker Gamification


2. Ellis Bartholomeus | Gamification

Ellis Bartholomeus studeerde aan de Design Academy en maakte een reis van 20 jaar via bewegwijzering naar interactief webontwerper tot game designer. Zij adviseert tegenwoordig organisaties over het inzetten van ‘serious games’: digitale spelvormen die bijdragen aan kennis of gedragsverandering van de spelers.

Met haar bedrijf Ellis in Wonderland richt zij zich onder meer op organisaties in de gezondheidszorg. Daar zet zij serious games in om mensen meer grip te laten krijgen op hun gezondheid.

Intussen wordt ze veel gevraagd in het onderwijs om studenten en leerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met serious games. Zij gaf onder meer les bij de TU Delft (Industrieel Ontwerp), de UvA (Game Studies), de HvA (Communicatie en Mediatechnologie) en de universiteit van Leiden (Film en Literatuurwetenschappen).

Zij behoort tot de absolute top van de keynote sprekers over Gamification.

Boek nu uw keynote over Gamification


Kilian Wawoe Keynote spreker HR Managment

3. Kilian Wawoe | HR Managment

Dr. Kilian W. Wawoe (1972) studeerde af in de Human Resources Management aan de vakgroep organisatiepsychologie van de universiteit Utrecht. Vervolgens werkte hij 11 jaar voor ABN-AMRO in verschillende functies binnen Human Resources in Nederland, Monaco, België en India.

Hij is in deeltijd verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam als docent Human Resources Management. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf, dat helpt bedrijven om de prestaties van hun medewerkers te verbeteren zonder ze meer te betalen.

Hij werd in 2013 door studenten uitgeroepen tot VU-docent van het jaar.

Hij is een van de meest toonaangevende keynote sprekers over HR Management.

Boek nu uw keynote over HR Management


Keynote sprekers van Lecture Judith Noorman

4. Judith Noorman | Rembrandt

Dr. Judith Noorman (Universiteit van Amsterdam) onderzoekt de Hollandse teken- en schilderkunst van de Gouden Eeuw. Zij is een van de meest bekende keynote sprekers over Rembrandt.

In haar onderwijs betrekt zij studenten bij haar onderzoek naar Rembrandt, de verbeelding van naakt, de tekenkunst en de impact van vrouwen op de kunstmarkt. In 2013 promoveerde ze aan de New York University.

Als gastconservator maakte ze de tentoonstelling ‘Rembrandts naakte waarheid. Tekenen naar naaktmodellen in de gouden eeuw’ (Museum Het Rembrandthuis, 2016). Het onderzoek voor de tentoonstelling deed ze als Postdoctoral Fellow bij The Morgan Library and Museum (New York, 2014-2015).

Boek nu een keynote over Rembrandt


Keynote sprekers van Lecture Youssef Al Bouhassani

5. Youssef El Bouhassani | AI en onderwijs

Youssef El Bouhassani is geboren en opgegroeid in Marokko en verhuisde op zijn zestiende naar Nederland. Na de middelbare school studeerde hij Aerospace Engineering aan de TU Delft.

In 2014 nam hij deel aan de Nationale DenkTank over Big Data. In 2018 trad hij toe tot het bestuur van de Nationale DenkTank.

Youssef is gepassioneerd over twee onderwerpen: onderwijs en kunstmatige intelligentie. Met name het snijvlak van deze twee vakgebieden vindt hij interessant. Op dit moment is hij docent en onderzoeker bij de HvA.

In 2017 werd hij verkozen tot docent van het jaar van de HvA en in 2018 tot landelijk docent van het jaar voor hoger onderwijs. Naast zijn rol bij de HvA is hij bezig met het ontwikkelen van Leer Levels: een AI gedreven leerplatform.

Boek nu een keynote over AI en onderwijs


Keynote sprekers van Lecture Lauren Gould

6. Lauren Gould | Conflict Studies

Dr. Lauren Gould is universitair docent Conflict Studies bij de afdeling Geschiedenis van Internationale Betrekkingen, Universiteit Utrecht. Voor haar promotieonderzoek deed ze jarenlang veldwerk in Oost-Afrika en onderzocht ze praktijken van internationaal strafrecht in het Noord-Oegandese conflict.

Tijdens haar veldwerk zag ze hoe het Amerikaanse commando in Afrika (AFRICOM) gebruik maakte van ‘oorlog op afstand’-strategieën om de Oegandese rebellenleider Joseph Kony uit te schakelen in naam van het internationaal recht.

In haar huidige onderzoeksproject ontwikkelt ze een innovatieve benadering om te begrijpen hoe en waarom het Westen, inclusief Nederland, steeds meer gebruik maakt van ‘oorlog op afstand’ om veiligheid in Afrika en het Midden-Oosten te waarborgen.

Ze doceert in het bachelor- en masterprogramma Conflict Studies en Mensenrechten en vindt het belangrijk om haar kennis over te dragen aan een breder publiek.

Er zijn maar weinig keynote sprekers die conflict studies zo inzichtelijk maken bij het publiek.

Boek nu uw keynote over Conflict Studies


Keynote sprekers van Lecture Thomas van Neerbos

7. Thomas van Neerbos | Storytelling

Thomas van Neerbos is  werkzaam als speechschrijver, programmamaker en docent. Daarnaast is hij actief betrokken bij organisaties die proberen de juiste mensen een podium te geven (European Press Prize, STUDIO, De Balie).

Als docent Retorica (de kunst van het overtuigen) geeft hij al jaren les aan de Universiteit van Amsterdam - aan het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (voor honour studenten van allerlei faculteiten), aan de PPLE (bachelor Politics, Psychology, Law & Economics) en andere onderwijsinstellingen, bedrijven en (overheids-)organisaties.

Daarnaast is Thomas een spreker coach en helpt hij sprekers (bijvoorbeeld voor festivals, TEDx en of het presenteren van onderzoek) bij het vinden, formuleren en overtuigend vertellen van hun verhaal.

Zijn expertises binnen de Retorica zijn: verhalen vertellen, de juiste woorden kiezen, inspelen op de juiste processen in onze hersenen, sprezzatura (de schijn van gemak), entitlement en authenticiteit.

Van Neerbos is een van de weinige keynote sprekers die zo inspirerend over storytelling kan verhalen.

Boek nu uw keynote Storytelling


merel-teunissen-advocaat.jpg

8. Merel Teunissen | Auteursrecht

Merel Teunissen is advocaat bij Versteeg Wigman Sprey advocaten. Haar interesses liggen vooral in het privacy-en merkenrecht.

Merel geeft een interactief en leerzaam college over auteursrecht. Van wie is een foto of tekst? Mag je hem voor werk of privé wel of niet gebruiken? Als je op de foto staat, is hij dan automatisch van jou? En mag je hem dan delen op social media?

Mag je een foto in je eigen huiskamer maken van een schilderij en die dan delen met vrienden? Of kun je dan een boete krijgen? Of zelfs een rechtszaak? Hoe bepaalt een rechter of een tekst uniek is en er dus auteursrecht op van toepassing is?

Merel adviseert, contracteert en procedeert in de meest uiteenlopende kwesties op het gebied van media-, auteurs-, merken, en privacyrecht.Om te bewijzen dat het recht absoluut niet saai is startte Merel in 2014 de blogRechtbuigen.nl. Hier blogt zij met een frisse blik over juridische topics.Verder doceert Merel het vak recht op de Theaterschool in Amsterdam en is redactielid bij Mediaforum een tijdschrift over media-en communicatie recht.

Boek nu uw keynote Auteursrecht


Keynote sprekers van Lecture Corinne Noordenbos

9. Corinne Noordenbos | Fotografie

Corinne Noordenbos studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie. Zij maakte voor een groot aantal Nederlandse bladen portretten en documentaires en ontwikkelde eigen projecten waarmee zij wereldwijd exposeerde.

Tot 2015 stond Corinne aan het hoofd van de afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels heeft de opleiding een internationale reputatie opgebouwd vanwege het hoge niveau. Er studeren nu studenten uit meer dan 45 verschillende landen.

In september 2014 ontving Corinne de Educational Award van de Royal Photographic Society (Verenigd Koninkrijk) en in 2016 werd zij onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en erkenning van de Nederlandse fotografie op internationaal niveau. Momenteel werkt zij over de hele wereld als fotograaf, curator, jurylid en guest lecturer.

Wanneer Noordenbos aan het woord is, besef je dat er niet veel keynote sprekers zijn die zo boeiend over fotografie kunnen vertellen.

Boek nu uw keynote Fotografie


Boek nu de beste keynote sprekers bij Lecture

De keynote sprekers van Lecture staan voor klasse, kwaliteit en kunde. Wil je een keynote spreker inhuren die over een specifiek onderwerp spreekt dat past bij jouw evenement? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 
If you always do what you always did, you will always get what you always got.
— Albert Einstein