masterclasses Lecture.jpg

Meeslepende Masterclasses

Boek meeslepende masterclasses van Lecture

Boek fascinerende masterclasses bij Lecture die passen bij jouw congres, meeting of evenement.

Masterclasses van Lecture zijn voor iedereen die zijn kennis wil verrijken. Een masterclass is een unieke manier om meer te leren.

Masterclasses van deskundigen, hoogleraren en hoofddocenten

Lecture werkt met inspirerende hoogleraren en spraakmakende universitaire (hoofd-)docenten. Allemaal inspirerende wetenschappers die uitblinken in het geven van fascinerende hoorcolleges.

Maar Lecture werkt ook met docenten van de Filmacademie, de Militaire academie, het conservatorium, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Gerrit Rietveld Academie.

Elke masterclass van Lecture wordt gegeven door dé autoriteit op dat vakgebied. Van bedrijfsethiek tot kunstgeschiedenis, van plastische chirurgie tot psychologie en van mediarecht tot ruimtevaarttechniek. Stuk voor stuk masterclasses die je lang bijblijven.

De masterclasses bieden verdieping op verschillende gebieden. Enkele voorbeelden van masterclasses die je bij Lecture kunt boeken:

Masterclasses Kunstgeschiedenis

Neem een kijkje in de wereld van internationale meestervervalsingen of in de werkplaats van Leonardo Da Vinci, leer hoe hij werkte en welke unieke hulpmiddelen hij gebruikte. Ga in vogelvlucht door de Westerse kunstgeschiedenis van de afgelopen eeuw. En weet: Alles kan kunst zijn, maar niet alles is kunst.

Voorbeelden thema’s Kunstgeschiedenis:

 • Judith Noorman - Meestervervalsers

 • Michael Kwakkelstein - Leonardo Da Vinci

 • Krzysztof Dobrowolski - Wat is kunst?

Meer weten over masterclasses kunstgeschiedenis?


Masterclasses Geopolitiek

Hoe om te gaan met dictatoriale regimes? Is er sprake van een mogelijke eenwording tussen Noord- en Zuid-Korea? Wat zijn de geleerde lessen van het ineenstorten van de voormalige Sovjet-Unie? Hoe gevaarlijk is de rivaliteit van regionale grootmachten in het huidige Midden-Oosten? Hoe staat het met de mensenrechten?

Voorbeelden masterclasses Geopolitiek:

 • Remco Breuker - Noord-Korea - Dictatoriaal systeem

 • Andre Gerrits - Sovjet-Unie

 • Paul Aerts - Midden-Oosten politiek - Rivaliteit tussen Iran en Saoedi-Arabië

Meer weten? Neem contact op


Masterclasses Filosofie

Maak kennis met filosofie in de praktijk. Bijvoorbeeld: waarom doen we de dingen zoals wij ze doen? En: kan het ook radicaal anders? Met goed gevolg alles op zijn kop zetten: van een hoogspringer die een zonderlinge sprong ontwikkelt, een fabriekseigenaar die werknemers aanmoedigt een eigen bedrijf te beginnen tot filosofen als Friedrich Nietzsche, Thomas Kuhn en Michel Serres. Of over individuele autonomie: een van de kernwaarden van de moderne tijd. In allerlei maatschappelijke en morele kwesties beroepen wij ons op ons recht om onze eigen wil te bepalen. Maar wat is eigenlijk dat ‘zelf ’ dat over zichzelf beschikt?

Voorbeelden masterclasses Filosofie:

 • Rogier van Bemmel - Filosofie in de praktijk

 • Karim Benammar - Reframing

 • Paul van Tongeren - De eigen wil

Meer weten over masterclasses Filosofie?


Masterclasses Muziek

Gevoel voor ritme is een fundamentele menselijke eigenschap. De mens is één van de weinige diersoorten die deze patronen aanvoelt en wetenschappers vermoeden dat daar een evolutionaire ontwikkeling aan ten grondslag ligt. Hoe werkt ritme en maatgevoel in de hersenen? Moeten we eerst dansen, dan pas denken? Laat je rondleiden door alle hoeken van de elektronische muziek: van dj-sets en synthesizers tot commerciële dance en muziekwetenschap.

Voorbeelden thema’s Muziek:

 • Fleur Bouwer - Muziekcognitie

 • Victor Coral - Electronic dance music

Meer weten over masterclasses muziek?


Masterclasses Psychologie

Een masterclass Psychologie zet je aan het denken. Wat zijn bijvoorbeeld de biologische drijfveren die ten grondslag liggen aan ons gedrag op de werkvloer (machogedrag, man-vrouw verhoudingen, streven naar macht), rolverdeling in de samenleving (wie doet wat in het huishouden), seksuele selectie  en moeilijke klassen en lastige en agressieve leerlingen (dwarsliggers)?

Of wat te denken van kansarme jongeren die, beter dan leeftijdsgenoten uit een stabiele omgeving, efficiënter kunnen handelen onder stress? Of maak kennis met de laatste technologieën en evidence-based psychologie op het raakvlak van online media en gedragsverandering.

Voorbeelden thema’s psychologie:

 • Willem Frankenhuis - Ontwikkelingspsychologie - Hardship

 • Mischa Coster - Marketing psychologie

Meer weten over masterclasses Psychologie?


Masterclasses Leiderschap

Leer meer over leiders: de mate van ongelijkheid in een maatschappij heeft een invloed op de leiders die ze krijgt en hoe die op hun beurt de maatschappij veranderen. Grotere ongelijkheid leidt tot meer dominante leiders, die vaker neigen naar agressie en die hun macht proberen te vergroten door angst in te boezemen. Sommigen worden leiders via dominantie strategieën, anderen door het prestige dat ze genieten bij de groep. De grote vraag is: welke leiders krijgen wij als de ongelijkheid nog verder toeneemt?

Maar ook: hoe stuur je medewerkers de juiste richting op? Belonen is één van de strategische instrumenten om medewerkers te motiveren, talent aan te trekken en prestaties te verbeteren. Maar is dit wel zo?

Voorbeelden thema’s Leiderschap:

 • Richard Ronay - Onderhandelen en Leiderschap

 • Kilian Wawoe - Human Resource Management - Beloningen

Meer weten over masterclasses Leiderschap?


Boek masterclasses bij Lecture en ga de verdieping in

Wil je masterclasses over specifieke onderwerpen die passen bij jouw congres, meeting of evenement? Neem dan nu contact met Lecture op voor de mogelijkheden.