TEAM

Micha Schipper Lecture.nl

Micha

Een nieuwsgierige ondernemer met een passie voor creativiteit, een fascinatie voor psychologie, een fetish voor nieuwe technologie en liefde voor film.

Mijn ervaringen als spreker over innovatie en creativiteit brachten me op het idee voor Lecture.

Als oprichter en creatief directeur van mijn eerste bedrijf, COZ, heb ik met mijn team voor vele merken commercials gemaakt. Content die tientallen miljoenen keren bekeken en gedeeld is. Verhalen waarmee we velen geïnspireerd, geraakt en vermaakt hebben.

Met deze films, voor o.a. Heineken, Aegon en Zeeman, wonnen we 6 Leeuwen op het International Festival of Creativity in Cannes en de befaamde International Clio Award in New York.

Daarnaast adviseer ik al jaren directieleden en leden van de de raad van bestuur van bedrijven als Liberty Global, ABN AMRO, Heineken en internationale retail-ketens m.b.t creatie en innovatie.

Maar mijn focus ligt nu bij Lecture. Samen met tientallen hoogleraren en universitair (hoofd)docenten wil ik de komende jaren mensen inspireren en hun geesten verrijken. Het is een nieuw avontuur en toch voelt het vertrouwd. Onze lectures zijn immers ook content, maar dit keer is alles live.

Je moet -net als bij film- heel veel aandacht hebben voor de vorm en de inhoud om mensen echt te kunnen inspireren, raken en vermaken. En dat is precies wat we willen bereiken met Lecture!

Foto: Julie Blik

Marloes Lecture.nl

Marloes

Bestaan er meerdere universa? Kunnen robots emoties ervaren? Kan een mens, net zoals planten, leven op zonlicht?

Ik verwonder me elke dag opnieuw door gewoon te kijken naar de wereld om me heen en vragen te stellen. Het was precies de reden dat ik biologie ging studeren. De studie van het leven. En het was ook precies de reden dat ik geen biologe wilde worden. Want er is nog zo ontzettend veel meer te ontdekken. Uit zoveel meer wetenschapstakken.

Na biologie heb ik een studie wetenschapscommunicatie cum laude afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het is mijn vak wetenschappelijke verhalen te vinden en op een heldere, creatieve manier te brengen aan een groot publiek. Sprekers te helpen om voorbij de grafieken en tabellen te kijken en te spreken met emotie en verbeeldingskracht over dat wat hen drijft.

Bij de publieke omroep heb ik zowel als redacteur en als presentatrice gewerkt bij radio (Hoe?Zo! radio) als TV (De Kennis van Nu Nieuws, De Buitendienst). Als programmamaker bij Studium Generale van de Universiteit Utrecht organiseerde ik samen met de wetenschappers lezingen en maakte ik korte video's. Bij de Universiteit van Nederland verzorgde ik de inhoudelijke samenstelling van colleges die worden uitgezonden op televisie en internet.

Het is mijn passie om mensen nieuwsgierig te maken, te prikkelen, te laten nadenken over hoe waanzinnig fascinerend de wereld in elkaar zit.

En dat is wat we bij Lecture doen!

Foto: Ap van den Driessche

Sharon Kwetsie.jpg

Sharon

Al van kleins af aan ben ik erg leergierig en wil ik weten hoe de wereld in elkaar zit. Als kind ging ik elke week naar de bibliotheek en haalde ik het maximaal aantal boeken dat ik mocht meenemen. Nog voor de week om was, had ik de stapel al uit en vroeg ik aan mijn oudere broer of we terug konden naar de ‘boekentheek’.

Eigenlijk is er weinig aan veranderd, nog steeds wil ik alles begrijpen. Daarom heb ik geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Een studie, waarbij ik zowel de diepte als de breedte in kon. Ook in mijn werkzame leven ben ik breed geïnteresseerd. Ik heb ervaring opgedaan bij een aantal (internationale) bedrijven in meerdere vakgebieden, zoals HR, IT en sales.

Wat mij vanaf het begin al aantrok aan Lecture zijn alle verschillende onderwerpen en verhalen.

Als Accountmanager houd ik de intakegesprekken met bedrijven. Ik word enthousiast om te achterhalen wat de heersende cultuur is binnen een organisatie en om hier vervolgens op in te spelen door de juiste sprekers te vinden die nieuwe inzichten komen brengen. Wij vinden het leuk om bedrijven te koppelen aan bijvoorbeeld een kunsthistoricus of een psychiater. Wat ogenschijnlijk irrelevant lijkt, is juist ontzettend relevant om je horizon te kunnen verbreden.

Daarnaast heb ik een passie voor taal, sinds 2016 geef ik les aan een taalschool in Amsterdam. Ik vind niets leuker dan om andere mensen iets bij te brengen. Ik heb dus hands on ervaring met zelf kennis overbrengen.

WhatsApp Image 2019-03-19 at 15.11.33.jpeg

Chantal

Ik ben personal assistant en office manager bij Lecture. Ik ben de spin in het web en verantwoordelijk voor de meest tijdrovende zaken zoals logistiek en planning.

Wanneer je Lecture belt, krijg je hoogstwaarschijnlijk mij aan de telefoon maar ik doe ook de meeste (elektronische) correspondentie, orden alle documentatie, verzorg administratie, beheer de agenda en heb snel een antwoord klaar op praktische vragen.

Wat ik zo gaaf vind aan Lecture is dat de diensten die wij verzorgen normaal gesproken alleen voor het hogere management beschikbaar zijn bij bedrijven. Maar wij maken kennis en inspiratie beschikbaar voor iedereen in de organisatie. Van stagiair tot raad van bestuur!