Een aantal voorbeelden van onze 100 inspirerende Lecturers.

 
remco-breuker-hp.jpg

Remco Breuker

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in de middeleeuwse geschiedenis van Korea en Noordoost-Azië en in hedendaagse Noord-Koreaanse aangelegenheden.

Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij de nadruk legt op mensenrechten. Hij is vaak in de media om actualiteit rond Noord-Korea te duiden en adviseert de overheid over de toestand in Korea.  Ook vertaalt hij Koreaanse romans naar het Nederlands.

In zijn boek ‘De B.V. Noord-Korea’ beschrijft hij hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

Kilian.png

Kilian Wawoe

Dr. Kilian W. Wawoe ( 1972) studeerde af in de Human Resources management aan de vakgroep organisatiepsychologie van de universiteit Utrecht. Vervolgens werkte hij 11 jaar voor ABN-AMRO in verschillende functies binnen Human Resources in Nederland, Monaco, Belgie en India.

Hij is in deeltijd verbonden als docent Human Resources Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf dat prestaties van medewerkers verbetert zonder ze meer te betalen.

Hij werd in 2013 door studenten uitgeroepen tot VU-docent van het jaar.

Noorman.png

Judith Noormann

Dr. Judith Noorman (Universiteit van Amsterdam) onderzoekt de Hollandse teken- en schilderkunst van de Gouden Eeuw.

In haar onderwijs betrekt ze studenten bij haar onderzoek naar Rembrandt, de verbeelding van het naakt, de tekenkunst en de impact van vrouwen op de kunstmarkt. In 2013 promoveerde ze aan New York University.

Als gastconservator maakte ze de tentoonstelling Rembrandts naakte waarheid. Tekenen naar naaktmodellen in de gouden eeuw (Museum Het Rembrandthuis, 2016). Het onderzoek voor de tentoonstelling deed ze als Postdoctoral Fellow bij The Morgan Library and Museum (New York, 2014-2015).

Youssef.jpg

Youssef El Bouhassani

Youssef El Bouhassani is geboren en opgegroeid in Marokko en is op zijn zestiende naar Nederland verhuisd. Na de middelbare school heeft hij Aerospace Engineering gestudeerd aan de TU Delft.

In 2014 heeft hij deelgenomen aan de Nationale DenkTank over Big Data. In 2018 is hij tot het bestuur van de Nationale DenkTank toegetreden. Youssef is gepassioneerd over twee onderwerpen: onderwijs en kunstmatige intelligentie. Met name het snijvlak van deze twee vakgebieden vindt hij interessant. Op dit moment is hij docent en onderzoeker bij de HvA.

In 2017 werd hij verkozen tot docent van het jaar van de HvA en in 2018 tot landelijk docent van het jaar voor hoger onderwijs.

Naast zijn rol bij de HvA is hij bezig met het ontwikkelen van LeerLevels: een AI gedreven leerplatform.

In zijn vrije tijd schrijft hij graag gedichten. 

felienne.jpg

Felienne Hermans

Felienne is universitair hoofddocent aan het Leiden Institute of Advanced Computer Science aan de Universiteit van Leiden, waar zij leiding geeft aan de PERL-onderzoeksgroep, gericht op het onderwijzen van programmeren.

Zij is een van de organisatoren van de CurryOn-conferentie, die de kloof tussen de industrie en de academische wereld wil overbruggen. Felienne was ook een van de oprichters van de Joy of Coding-conferentie, met een soortgelijk doel, dat ze 6 jaar organiseerde. Sinds 2016 is ze gastheer op SE-radio, een van de meest populaire podcasts voor softwaretechnologie op het web.

In een inspirerende Lecture legt Felienne uit hoe het leren van programmeren werkt. Code schrijven is een creatieve taak. Eigenlijk net als het componeren van muziek. En iedereen kan deze vaardigheden leren.

Thomas copy.jpg

Thomas van Neerbos

Thomas van Neerbos is werkzaam als speechschrijver, programmamaker en docent. Daarnaast is hij actief betrokken bij organisaties die proberen de juiste mensen een podium te geven (European Press Prize, STUDIO, De Balie).

Als docent Retorica (de kunst van het overtuigen) geeft hij al jaren les aan de Universiteit van Amsterdam - aan het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (voor honour-studenten van allerlei faculteiten) en de PPLE (bachelor Politics, Psychology, Law & Economics), andere onderwijsinstellingen, bedrijven en (overheids)organisaties.

Daarnaast is Thomas een spreker coach, en helpt hij sprekers (bijvoorbeeld voor festivals, TEDx en of het presenteren van onderzoek) bij het vinden, formuleren en overtuigend vertellen van hun verhaal.

Zijn expertises binnen de Retorica zijn: verhalen vertellen, de juiste woorden kiezen, inspelen op de juiste processen in onze hersenen, sprezzatura (de schijn van gemak), entitlement en authenticiteit.

“If you always do what you always did, you will always get what you always got.”

Albert Einstein