Een aantal voorbeelden van onze 100 inspirerende Lecturers.

 
remco-breuker-hp.jpg

Remco Breuker

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in de middeleeuwse geschiedenis van Korea en Noordoost-Azië en in hedendaagse Noord-Koreaanse aangelegenheden.

Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij de nadruk legt op mensenrechten. Hij is vaak in de media om actualiteit rond Noord-Korea te duiden en adviseert de overheid over de toestand in Korea.  Ook vertaalt hij Koreaanse romans naar het Nederlands.

In zijn boek ‘De B.V. Noord-Korea’ beschrijft hij hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

ellis_playlens2.jpg

Ellis Bartholomeus

Ellis Bartholomeus studeerde aan de Design Academy en maakte een reis van 20 jaar via bewegwijzering naar interactief webontwerper tot game designer en adviseert tegenwoordig organisaties over het inzetten van 'serious games': digitale spelvormen die bijdragen aan kennis of gedragsverandering van de spelers. 

Met haar bedrijf 'Ellis in Wonderland' richt ze zich onder meer op organisaties in de gezondheidszorg. Daar zet ze serious games in om mensen meer grip te laten krijgen op hun gezondheid. Intussen werd ze veel gevraagd in onderwijs om studenten en leerlingen spelenderwijs te maken, dit bij de industrieel ontwerp afdelingen bij de TU Delft en te Eindhoven.

Maar ook op de afdeling Game Studies bij de UvA en Communicatie en Mediatechnologie, bij de HvA te Amsterdam en op dit moment bij de universiteit te Leiden bij Film en Literatuur Wetenschappen. 

Kilian.png

Kilian Wawoe

Dr. Kilian W. Wawoe ( 1972) studeerde af in de Human Resources management aan de vakgroep organisatiepsychologie van de universiteit Utrecht. Vervolgens werkte hij 11 jaar voor ABN-AMRO in verschillende functies binnen Human Resources in Nederland, Monaco, Belgie en India.

Hij is in deeltijd verbonden als docent Human Resources Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf dat prestaties van medewerkers verbetert zonder ze meer te betalen.

Hij werd in 2013 door studenten uitgeroepen tot VU-docent van het jaar.

Noorman.png

Judith Noormann

Dr. Judith Noorman (Universiteit van Amsterdam) onderzoekt de Hollandse teken- en schilderkunst van de Gouden Eeuw.

In haar onderwijs betrekt ze studenten bij haar onderzoek naar Rembrandt, de verbeelding van het naakt, de tekenkunst en de impact van vrouwen op de kunstmarkt. In 2013 promoveerde ze aan New York University.

Als gastconservator maakte ze de tentoonstelling Rembrandts naakte waarheid. Tekenen naar naaktmodellen in de gouden eeuw (Museum Het Rembrandthuis, 2016). Het onderzoek voor de tentoonstelling deed ze als Postdoctoral Fellow bij The Morgan Library and Museum (New York, 2014-2015).

Youssef.jpg

Youssef El Bouhassani

Youssef El Bouhassani is geboren en opgegroeid in Marokko en is op zijn zestiende naar Nederland verhuisd. Na de middelbare school heeft hij Aerospace Engineering gestudeerd aan de TU Delft.

In 2014 heeft hij deelgenomen aan de Nationale DenkTank over Big Data. In 2018 is hij tot het bestuur van de Nationale DenkTank toegetreden. Youssef is gepassioneerd over twee onderwerpen: onderwijs en kunstmatige intelligentie. Met name het snijvlak van deze twee vakgebieden vindt hij interessant. Op dit moment is hij docent en onderzoeker bij de HvA.

In 2017 werd hij verkozen tot docent van het jaar van de HvA en in 2018 tot landelijk docent van het jaar voor hoger onderwijs.

Naast zijn rol bij de HvA is hij bezig met het ontwikkelen van LeerLevels: een AI gedreven leerplatform.

In zijn vrije tijd schrijft hij graag gedichten. 

fullsizeoutput_43a9.jpg

Lauren Gould

Dr. Lauren Gould is universitair docent Conflict Studies bij de afdeling Geschiedenis van Internationale Betrekkingen, Universiteit Utrecht. Voor haar promotieonderzoek deed ze jarenlang veldwerk in Oost-Afrika en onderzocht ze praktijken van internationaal strafrecht in het Noord-Oegandese conflict. Tijdens haar veldwerk zag ze hoe het Amerikaanse commando in Afrika (AFRICOM) gebruik maakte van ‘oorlog op afstand’ strategieën om het Oegandese rebellenleider Joseph Kony uit te schakelen in naam van ‘het internationaal recht’. 

In haar huidige onderzoeksproject ontwikkelt ze een innovatieve benadering om te begrijpen hoe en waarom het Westen, inclusief Nederland, steeds meer gebruik maakt van ‘oorlog op afstand’ om veiligheid in Afrika en het Midden-Oosten te waarborgen. 

Ze doceert in het bachelor- en masterprogramma Conflict Studies en Mensenrechten en vindt het belangrijk om haar kennis over te dragen aan een breder publiek.

Thomas copy.jpg

Thomas van Neerbos

Thomas van Neerbos is werkzaam als speechschrijver, programmamaker en docent. Daarnaast is hij actief betrokken bij organisaties die proberen de juiste mensen een podium te geven (European Press Prize, STUDIO, De Balie).

Als docent Retorica (de kunst van het overtuigen) geeft hij al jaren les aan de Universiteit van Amsterdam - aan het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (voor honour-studenten van allerlei faculteiten) en de PPLE (bachelor Politics, Psychology, Law & Economics), andere onderwijsinstellingen, bedrijven en (overheids)organisaties.

Daarnaast is Thomas een spreker coach, en helpt hij sprekers (bijvoorbeeld voor festivals, TEDx en of het presenteren van onderzoek) bij het vinden, formuleren en overtuigend vertellen van hun verhaal.

Zijn expertises binnen de Retorica zijn: verhalen vertellen, de juiste woorden kiezen, inspelen op de juiste processen in onze hersenen, sprezzatura (de schijn van gemak), entitlement en authenticiteit.

“If you always do what you always did, you will always get what you always got.”

Albert Einstein